Complementaire geneeskunde: wat is het?

Onder complementaire geneeskunde worden geneeswijzen verstaan die een waardevolle aanvulling kunnen zijn op reguliere geneeswijzen, zoals die bij de huisarts en bij specialisten. Het idee achter deze behandelingen is het samenwerken met deze artsen, terwijl alternatieve geneeswijzen juist zijn bedoeld als vervanging. Bij mij kunt u terecht voor onder andere de volgende behandelingen complementaire geneeskunde: kinesiologie, massagetherapie, enzymtherapie, elektroacupunctuur en orthomoleculaire voedingsleer. Welke behandeling geschikt is voor uw klachten kunnen we bespreken in een eerste consult.

Complementaire geneeskunde: kinesiologie

Een van behandelingen die ik aanbied in mijn praktijk voor complementaire geneeskunde is kinesiologie, ofwel Touch for Health. Dit is een bijzondere behandelmethode die zich richt op de spieren. Door middel van spiertesten kunnen disbalansen in het lichaam worden opgespoord, waarna deze met speciale handgrepen en correctietechnieken kunnen worden opgeheven. Dit heeft als gevolg dat het lichaam terug in balans komt, waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Deze methode werd al vroeg in de 20e eeuw ontdekt en wordt sindsdien gebruikt om blokkades en disbalansen in het fysieke, emotionele en energetische lichaam op te sporen. Het is binnen de complementaire geneeskunde relatief bekend, want er zijn hele mooie resultaten mee te behalen.

Complementaire geneeskunde
Complementaire geneeskunde

Wat is orthomoleculaire voedingsleer precies?

Ook orthomoleculaire voedingsleer is een complementaire geneeskunde. En ook daarvoor kunt u in mijn praktijk terecht. Het idee achter deze voedingsleer is dat uw lichaam zichzelf kan herstellen, zolang het maar beschikt over de juiste hoeveelheid essentiƫle voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Elke cel in uw lichaam wordt opgebouwd uit wat u uw lichaam te eten geeft, kunt u nagaan hoe een groot effect uw voeding op uw gezondheid heeft. Als u het gevoel heeft dat uw lichaam wel een steuntje in de rug kan gebruiken dan is het slim om te starten met de juiste voeding. Weet u niet zo goed hoe een gebalanceerd en gezond voedingspatroon eruitziet? Heel begrijpelijk, want we worden tegenwoordig platgebombardeerd met marketingcampagnes die behoorlijk verwarrend zijn. Bovendien is gezonde voeding niet voor iedereen hetzelfde, zeker niet voor mensen die kampen met bepaalde klachten.

Andere typen complementaire geneeskunde

Naast kinesiologie en orthomoleculaire voedingsleer kunt u ook in mijn praktijk voor complementaire geneeswijzen terecht voor massagetherapie. Ik geef zowel dornmassages als breussmassages. Een dornmassage is bedoeld om de wervelkolom te corrigeren. Ik maak door middel van speciale technieken de wervels los en duw ze terug op hun plek. Daardoor verbetert de doorbloeding. Een breussmassage is fijngevoelige, energetische rugmassage, waar veel tussenwervelkolom problemen mee te verhelpen zijn. Heeft u last van rugklachten? Neem dan zeker contact met me op, dan vertel ik u alles over deze mooie methodes.

Menu