Wat kan kinesiologie voor u betekenen?

In mijn praktijk voor complementaire geneeskunde kunt u terecht voor behandelingen kinesiologie. Dit is een bijzondere geneeswijze, die werkt op basis van spiertesten. Het lichaam vertelt als het ware zelf wat het nodig heeft en waar er disbalansen of blokkades bestaan. Door middel van speciale oefeningen of correctietechnieken worden deze blokkades opgeheven. Daardoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam hersteld. De doorbloeding verbetert namelijk, waardoor de communicatie verbetert en al uw cellen beter voorzien worden van de juiste voeding en zuurstof. Kinesiologie is een hele zachte geneeswijze. Het doet absoluut geen pijn en werkt alleen op basis van wat het lichaam zelf aangeeft. De spiertesten worden in dit geval gebruikt als biofeedback, want het lichaam kan zo direct informatie geven.

Hoe werken spiertesten?

De correcties en oefeningen die bij kinesiologie worden toegepast gebeuren altijd op basis van spiertesten. Bij het uitvoeren van een spiertest wordt er door de behandelaar een vraag gesteld aan het lichaam, waarna deze druk uitoefent op een bepaald lichaamsdeel. Aan de hand van de weerstand die wordt gevoeld weet de behandelaar het antwoord op de vraag. Zo geeft het lichaam waardevolle informatie over diens staat van zijn en wat nodig is voor herstel. Er kunnen zelfs vragen gesteld worden over emoties, het immuunsysteem en de chakra’s. Het lichaam is namelijk alleswetend en kan dit op deze manier uiten. Kinesiologie werkt eigenlijk altijd, en u hoeft er niet in te geloven. De spiertesten gebeuren namelijk in samenwerking met uw onderbewuste, en niet met uw bewuste geest. Als u zich ontspant en rustig bent dan werkt het vrijwel altijd.

Kinesiologie

Herstel uw energetisch lichaam

Veel correcties en oefeningen uit de kinesiologie zijn bedoeld om uw energetisch lichaam in balans te brengen. Het energielichaam is een veel opzichten de basis van uw gezondheid. Als er blokkades op zitten dan stagneert de energie, de communicatie en de doorbloeding in uw lijf, waardoor u klachten krijgt. Kinesiologie is een mooie manier om deze klachten op te lossen, doordat het de correcte doorstroming van energie in het lichaam bevordert. Als u naast deze behandeling uw lichaam nog meer wilt ondersteunen dan kunt u ook bij mij terecht voor orthomoleculaire voedingsleer. Dit houdt in dat ik een persoonlijk plan maak met betrekking tot voeding en supplementen. Dit plan omvat alle essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen die uw lichaam nodig heeft voor herstel. Om te bepalen welke supplementen zinvol zijn doe ik vaak een levend bloed analyse met de microscoop. Daar is namelijk veel uit af te lezen, zoals een tekort aan vit. B12 of ijzer, een verstoring in de suikerstofwisseling of de aanwezigheid van laaggradige ontstekingen. Wat voor klachten u ook heeft, ik kan u als natuurgeneeskundig therapeut een passende behandeling bieden.

Menu