Wat houdt orthomoleculaire voedingsleer in?

In mijn praktijk voor complementaire geneeskunde kunt u terecht voor orthomoleculaire voedingsleer. Dit wil zeggen dat ik u adviseer op het gebied van voeding en supplementen. Het lichaam heeft elke dag opnieuw voedingsstoffen nodig. Werkelijk elke cel in het lichaam wordt opgebouwd uit wat u binnenkrijgt, en dus is uw voeding ontzettend belangrijk. Als u klachten heeft (wat voor klachten dan ook), kunt u deze door uw voedingspatroon aan te passen of (soms tijdelijk) supplementen te slikken oplossen. Zodra het lichaam weer krijgt wat het nodig heeft herstelt het, en voelt u zich beter. Orthomoleculaire voedingsleer richt zich op de juiste combinatie aan voedingsstoffen, zodat uw lichaam optimaal kan functioneren.

Waar komt het woord orthomoleculair vandaan?

Het woord ‘ortho’ betekent ‘goed, en moleculair slaat natuurlijk op alle moleculen die we in ons lichaam hebben. Orthomoleculaire voedingsleer heeft dan ook betrekking op de juiste voeding voor uw cellen. Dit is altijd een combinatie van verschillende nutriënten, zoals vitaminen en mineralen, maar ook vetten, vezels en eiwitten. Wat de ideale verhouding voor u is hangt af van diverse factoren, zoals uw lichaamsbouw, uw geslacht en of uw klachten ervaart. Veel mensen komen bij mij voor orthomoleculaire voedingsleer omdat ze klachten hebben. Dit kunnen zowel fysieke als mentale klachten zijn. Uw voeding is namelijk ook van grote invloed op uw hormoonstelsel, dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor hoe u zich voelt.

Orthomoleculair voedingsleer
Orthomoleculair voedingsleer

Orthomoleculaire voedingsleer: Wat is gezonde voeding?

Vind u het moeilijk om de juiste informatie omtrent gezonde voeding te vinden? Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet hoe? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik weet alles van orthomoleculaire voedingsleer, en kan u een advies op maat geven betreft voeding en supplementen. Dit advies is gebaseerd op uw klachten en de manier waarop u normaal gesproken eet. Ik leg u uit waarom u bepaalde zaken moet wijzigen en hoe u dat doet, bijvoorbeeld met specifieke recepten of simpele switches die u maakt in uw voedingspatroon.

Overige behandelingen in mijn praktijk

Naast voedingsadvies kunt u ook bij mij terecht voor vele andere, complementaire geneeswijzen. Kinesiologie bijvoorbeeld, waarbij ik aan de hand van spiertesten bepaalde blokkades en disbalansen ophef. Daarnaast geef ik ook massagetherapie, enzymtherapie en kan ik een levend bloed analyse doen. Als u niet goed weet welke behandeling het meest geschikt is voor u, neem dan gerust even contact met me op. Ik leg dan uit wat ik voor u kan betekenen en we bespreken de mogelijkheden.

Menu